Meny

Vår meny

Visste du at Sushi betyr «marinert ris»? Ta en titt under menyen for ord og uttrykk fra sushiens verden.

La deg gjerne friste av vår meny

Hver Tirsdag har Prestige tilbud på Sushi, spis så mye du vil til kun 300,- Tilbudet gjelder hvis man sitter i restauranten

Vi tilbyr levering av mat med et tillegg på kun 69,-

Sushi – Ord og uttrykk

Sushi Marinert ris
Konbu Tang
Rismarinade Består av eddik, sukker salt og konbu.
Nori Et ark av ristet sjøgress. Arket brukes til å lage maki. Fullcut er kvadratisk og halfcut er rektangulært (fullcut delt i to). Sushibarer bruker halfcut. Kjøper man nori i butikker får man gjerne fullcut. Det er vesentlig enklere å lage maki av fullcut.
Nigiri Fisk eller annet over en sammenpresset risball
Maki Ris på et ark av ristet sjøgress, ulike ingredienser legges på dette arket og rulles sammen til en rull som kuttes i 6 eller 8 biter
Uramaki Dette er den man gjerne forbinder med maki. Når man lager en uramaki ruller man makien med den lange siden i lengde retningen. Da får man den tradisjonelle makirullen. Kuttes gjerne i 8 biter.
Futomaki Arket rulles med den korte siden i lengderetningen. Man får plass til flere forskjellige typer ingredienser. Kuttes gjerne i 6 biter da ingrediensene i rullen er mer ømfintlige for å falle ut av rullen. Bitene kan ofte bli ganske store.
Sashimi Fisk kuttet i skiver. Ris eventuelt ved siden. Serveres gjerne med en:
Ponzu saus Består gjerne av soyasus, limesaft, rismmarinade, koriander, chili, ingefær mm.
Ingefær Syltet. Brukes gjerne som en slags frisk og søt «dessert» litt innimellom når man spiser sushi. Den frisker opp smaksløkene og måltidet i sin helhet.
Wasabi Grønn malt pepperot. Blandes ut med vann. Den er sterk men effekten gir seg fort, i motsetning til feks chili som sitter lenge. Å blande ut pepperrot er omtrent som å skjære løk; det svir godt i øynene :)
Soyasaus Lages av brent hvete, soyabønner, vann og salt